20.2 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 19:00

O vestă explozivă a fost găsită într-un tomberon din Paris

spot_img

 

Luni, un măturător de stradă a găsit o vestă explozivă similară cu cele folosite în atacurile din Paris, în apropierea locului unde a fost descoperit telefonul mobil al unuia dintre suspecţi (Salah Abdeslam). Teroristul a renunţat cel mai probabil la misiune din cauza unei defecţiuni.

Descoperirea vestei vine în timp ce prim-ministrul Belgiei a declarat că o ameninţare gravă şi iminentă justifică menţinerea celui mai ridicat grad de alertă pentru cel puţin încă o săptămână. Măsurile de securitate care sunt în vigoare de câteva zile deja perturbă viaţa normală din capitală.

Vesta explozivă, fără detonator, a fost găsită într-un tomberon din Chatillon-Montrouge, periferia sudică a Parisului. Un ofiţer a declarat că vesta conţinea acelaşi tip de explozibil (TATP – triperoxid de triacetonă) ca cele folosite în atacurile din 13 Noiembrie din Paris.

O urmărire generală are loc pentru Abdeslam, al cărui frate, Brahim, a fost printre atacatorii care s-au sinucis. Acesta a trecut graniţa în Belgia după atacuri. Câţiva ofiţeri l-au oprit, l-au intervievat şi l-au lăsat să plece.

Octavian Cătuşanu