26.1 C
București
joi, 8 iunie 2023 - 17:29
No menu items!

O vază chinezească uitată într-o cutie de pantofi dintr-un pod, vândută cu o sumă fabuloasă

spot_img

O vază chinezească de secol XVIII descoperită într-o cutie de pantofi în podul unei case din Franța s-a vândut marți la o licitație din Paris pentru 16,2 milioane de euro, anunță Reuters. Prețul este de 20 de ori mai mare decât estimarea de 500.000-700.000 de euro făcută de experții Sotheby’s.

Vaza chinezească a petrecut multă vreme depozitată într-un pod, alături de alte lucruri dintr-o moștenire. O familie franceză a descoperit-o și a adus la casa de licitații.  ”Această persoană a luat trenul, metroul și a intrat pe ușile Sotheby’s și în biroul meu cu vaza într-o cutie de pantofi, protejată cu ziare”, a spus expertul în artă asiatică al Sotheby’s, Olivier Valmier.

”Când ea a pus cutia pe biroul meu și am deschis-o am fost toți amețiți de frumusețea ei”, a adăugat el. Vaza este o piesă de porțelan în stare excepțională realizată pentru un împărat din dinastia Qing, ea având marcajul împăratului Qianlong, ce a condus China între 1736 și 1796. Potrivit sursei citate, cumpărătorul este un tânăr colecționar chinez.

Alex Militaru