27.2 C
București
miercuri, 6 iulie 2022 - 10:58
No menu items!

O uniune cu o zestre genetică plină de pasiune: ”Dezbaterile aprinse fac parte din ADN-ul USR”

spot_img

Purtătorul de cuvânt al USR, deputatul Ionuţ Moşteanu, a declarat vineri că şedinţa Biroului Naţional al partidului a fost tensionată și a generat discuţii în interiorul formațiunii. El a precizat că speră ca până luni, la următoarea reuniune a conducerii partidului, să se găsească calea de a trece peste această criză internă. ”Dezbaterile aprinse fac parte din ADN-ul USR”, a declarat Moșteanu.

Barna l-a acuzat pe Cioloş de iresponsabilitate şi că aruncă partidul în aer în lupta pentru putere, iar Cioloș a replicat cu acuzații de dezinformare la adresa colegilor săi. Concluzia purtătorului de cuvânt este, însă, aceea că liderii USR sunt pasionali și-nflăcărați și își duc existența mai ceva ca personajele din telenovele. 

Ionuț Moșteanu a susținut că tot acest „tango politic” va duce la soluții bune și va face USR-ul să meargă înainte cu reformele născute din aceste „dezbateri”. „Şedinţa Biroului Naţional de ieri a fost una tensionată care a generat discuţii în partid. Dezbaterile aprinse fac parte din ADN-ul USR şi în general se termină cu soluţii bune„, a spus Ionuţ Moşteanu.

Purtătorul de cuvânt al USR şi-a exprimat speranţa că de luni se va ajunge la o soluţie pentru a trece peste această criză internă. „Am speranţa că până luni se va găsi ca de fiecare dată o cale să trecem peste această criză internă şi să ne concentrăm pe soluţiile politice pe care le aşteaptă de la noi o parte a României”, a arătat Moşteanu. 
 

Preşedintele USR, Dacian Cioloş, a propus, în şedinţa de joi a partidului, un program politic cu numeroase modificări. El a afirmat că, dacă programul nu va fi votat, va demisiona din funcţie. Cioloş şi-a anunţat colegii că va supune proiectul votului Biroului Politic în cursul zilei de luni.

Ulterior şedinţei, între Dan Barna şi Dacian Cioloş a existat un schimb de mesaje pe grupurile interne.

Barna l-a acuzat pe Cioloş de iresponsabilitate şi că aruncă partidul în aer în lupta pentru putere, în schimb Cioloş a afirmat că funcţia de preşedinte al USR este mai degrabă decorativă, iar promisiunea sa a fost de a dezvolta partidul.

Cioloş le-a atras atenţia colegilor că USR nu este pregătit pentru alegerile din 2024, fiind „departe de a fi un partid capabil de a creşte electoral”. Vineri dimineață, Dacian Cioloș a anunțat că nu intenţionează să plece din partid şi nici să-şi facă grupuri separate în Parlament sub denumirea PLUS. El și-a acuzat colegii de răspândirea de ştiri false, însă a admis că la şedinţa de joi seara a liderilor partidului a existat o discuţie pe tema separării grupurilor parlamentare.

Lorena Luchian