-3.6 C
București
luni, 24 ianuarie 2022 - 10:21
No menu items!

O tulpină bacteriană care cauzează acnee a primit numele muzicianului Frank Zappa

spot_img

 Frank Zappa

O tulpină bacteriană care cauzează acnee, descoperită într-o podgorie din Italia, a primit numele muzicianului rock american Frank Zappa, scrie New Musical Express în ediția electronică.

Cercetătorii de la Centrul pentru agro-ecosisteme sustenabile şi bioresurse din Italia au decis să numească această bacterie Propionibacterium acnes type P. Zappae în memoria celebrului muzician de rock experimental, care a murit în anul 1993.

Cercetătorii italieni spun că au dorit în acest fel să aducă un tribut rockerului american, precizează USA Today. Ei mai spun că descoperirea lor reprezintă un caz unic de transfer de la o bacterie umană la o plantă.

Într-un interviu acordat postului CNN, unul dintre autorii acestei descoperiri a explicat decizia cercetătorilor italieni. “Frank Zappa era un muzician foarte excentric şi, cumva, foarte imprevizibil în comportamentul său”, a declarat Andrea Campisano, coordonatorul studiului.

Nu este pentru prima dată când Frank Zappa i-a inspirat pe oamenii de ştiinţă atunci când aceştia trebuiau să acorde nume unor descoperiri. Astfel, în ultimii 40 de ani, numele rockerului american a fost acordat unei moluşte, unui peşte, unei meduze şi unei specii de păianjen. Totodată, asteroidul 3834 Zappafrank a primit numele legendei rock.

Frank Zappa a fost muzician, compozitor şi regizor de film. A abordat diverse stiluri muzicale, de la rock la jazz, electro şi simfonic. A primit un premiu Grammy pentru albumul “Jazz from Hell”, în 1988.

C.A.