19.9 C
București
joi, 11 august 2022 - 5:56
No menu items!

O treime dintre copiii care s-au prezentat la graniță nu au putut ieși din țară. Ce reguli sunt la frontieră

spot_img

Mai mult de 500 de copii, dintre cei 1.600 care s-au prezentat, la granițe, în ultimele 3 săptămâni, de când a început vacanța, nu au putut părăsi țara deoarece nu aveau documentele necesare. Polițiștii de frontieră spun că în celemai multe cazuri, părinţii sau însoţitorii copiilor nu deţineau documentele necesare pentru a putea călători în străinătate.

Potrivit unui comunicat al IGPF, de la începutul acestui an, poliţiştii de frontieră au întrerupt călătoria a aproximativ 1.600 cetăţeni români minori ca urmare a faptului că părinţii/însoţitorii nu deţineau documentele necesare pentru a călători împreună cu minorul în condiţii legale.

Astfel, aceste situaţii sunt constatate tot mai des odată cu finalizarea cursurilor şi începerea vacanţelor de vară. Polițiștii spun că practic, o treime dintre familiile cu copii care s-au prezentat la granițe nu avea documentele necesare pentru copii.

Cele mai dese cazuri sunt cele în care părinții sau însoțitorii nu au avut documente de călătorie valabile, părintele însoţitor nu avea acordul celuilalt părinte prin procura notarială, sau însoţitorii minorilor, alţii decât părinţii, nu au prezentat cazierul judiciar, conform polițiștilor.