10.6 C
București
marți, 26 octombrie 2021 - 22:25

O treime din magistrații bucureșteni vor revocarea lui Cristi Danileț din CSM

spot_img

O treime din magistrații bucureșteni vor revocarea judecătorului Cristi Danileț din CSM

Judecătoria sectorului 4 Bucureşti a votat pentru revocarea judecătorului Cristi Danileţ din funcţia de membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), la fel ca și Judecătoria sectorului 5. În același timp, judecătoriile sectoarelor 2 şi 6 au votat împotriva acestui demers.

Și magistrații Judecătoriei sectorului 3 au convocat pentru luni Adunarea Generală pentru a se pronunța asupra revocării judecătorului Cristi Danileț. La polul opus, magistrații Judecătoriei sectorului 1 nu au inițiat niciun demers în acest sens.

Adunările generale ale judecătorilor au survenit scandalului generat de modul în care a decurs procedura de alegere a preşedintelui, respectiv, a vicepreşedintelui CSM.

Cristi Danileţ şi Alina Ghica, fosta preşedinta a Consiliului, ambii membri aleşi de adunările generale ale judecătoriilor, respectiv ale curţilor de apel, au votat pentru ca noul şef al CSM să fie procurorul Oana Schmidt Hăineală, astfel că în 2013 este pentru prima dată când nu s-a respectat cutuma ca un judecător să fie preşedintele forului, având în vedere că sunt, ca număr, mai mulţi judecători decât procurori în toată ţara.

În plus, Ghica și Danileț s-au înscris apoi în cursa pentru fotoliul de vicepreședinte al CSM.

Raluca Dan