6.2 C
București
joi, 28 octombrie 2021 - 9:21

O tânără a produs doar un borcan de deşeuri în trei ani

spot_img

Lauren Singer este o tânără din New York care de trei ani trăieşte fără a produce deşeuri.

Singurele deşeuri pe care le-a produs în aceşti ani încap într-un borcan de sticlă.

“Când le spun asta oamenilor, ei cred fie că sunt nebună, fie că mint”, a povestit tânăra la o conferinţă, potrivit letsdoitromania.ro.

Lauren a luat decizia de a nu mai produce gunoaie în ultimul său an la Ştiinţe ale mediului când a văzut că o colegă îşi aducea prânzul în pungă de plastic, bea apa dintr-o sticlă de plastic şi îşi ţinea senvişul într-o caserolă de plastic. După ce mânca, le arunca pur şi simplu pe toate la gunoi. Asta a făcut-o să se gândească mai mult la situaţia ei şi când s-a dus acasă, a deschis frigiderul şi a văzut că multe din alimentele ei erau, de asemenea, amblate în plastic. Atunci a decis să renunţe la tot ceea ce face rău mediului.

A decide să renunţi la plastic nu e uşor, dar nici imposibil. Lauren a învăţat cum să-şi facă propriile produse de înfrumuseţare pentru a evita ambalajele pe care le găsim la orice produs, de la pasta de dinţi la cremă de faţă. A început să-şi ia propriile pungi şi borcane la supermarket şi cumpără doar produse la mâna a doua sau reciclate.

Tânăra are şi un blog inspiraţional, în care povesteşte cum a ajuns aici şi sfaturile pe care le dă tuturor celor care vor să îi urmeze exemplul.