23.1 C
București
vineri, 6 august 2021 - 6:10

O substanță din banalul insecticid ar putea ucide coronavirusul – studiul armatei britanice

spot_img

O substanță folosită la prepararea insecticidelor poate ucide tulpina de coronavirus care provoacă COVID-19, arată cercetările laboratorului armatei britanice.

Oamenii de știință de la Laboratorul de Știință și Tehnologie a Apărării (DSTL) își împărtășesc concluziile preliminare, astfel încât alții să poată efectua cercetări suplimentare, scrie Sky News.

Încă din aprilie armata britanică a anunțat că cercetează un produs insecticid care conține o substanță numită Citriodiol, deoarece se credea că ar putea oferi protecție împotriva COVID-19.

Citriodiolul este deja cunoscut că ucide alte tipuri de coronavirus.

Cercetătorii din domeniul apărării au efectuat ulterior cercetări și au prezentat, miercuri, rezultatele privind protecția împotriva COVID-19.

Compania care produce Citriodiol a precizat, de asemenea, că substanța ar putea oferi protecție împotriva noului coronavirus.

Jacqueline Watson, director general al Citrefine International Ltd, a declarat în aprilie că ar dori ca guvernul de la Londra să sprijine un program formal de testare. „Ce putem spune este că simțim că există o șansă foarte bună ca acesta să funcționeze împotriva acestui virus, dar, desigur, trebuie să fie testat minuțios”, spunea ea la acea vreme.

Sprayul de țânțari nu oferă o protecție suficientă de la sine și este folosit de către armată ca un strat suplimentar, împreună cu măști de față, spălarea mâinilor și alte tehnici pentru a preveni răspândirea coronavirusului.

Citriodiolul este obținut din ulei provenit din frunzele și crenguțele arborelui de eucalipt Citriodora.

Forțele armate britanice aveau deja stocuri de insecticid și au considerat că merită încercat chiar și fără rezultatele cercetărilor, deoarece nu are efecte adverse.