11.3 C
București
joi, 28 octombrie 2021 - 21:10

O societate din subordinea Primăriei Sector 3, cu 11 angajați, a făcut deplasări externe de 800.000 de lei

spot_img

Societatea Administrare Active Sector 3 a avut, în 2014, cifră de afaceri de 396.000 de lei, cheltuieli de 1,4 milioaen lei, din care 800.000 lei, pentru deplasări externe

primariesector3

Dacă salariile celor 11 angajați au fost de 330.000 de lei în 2014, pierderile societății pe 2014 au trecut de 1 milion de lei. Iar cheltuielile sunt și mai mari, 1.400.000 de lei, din care prestațiile externe sunt 808.000 lei.

Societatea Administrare Active Sector 3 a fost înființată, la sfârșitul anului 2012, pentru a se crea Parcul științific și tehnologic “Republica”. În 2013, primarul Robert Negoiță a “pompat” peste 6 milioane de euro societății, pentru achiziția a 13 hectare de teren care au aparţinut fostei Uzine Republica.

La ultima şedinţă a Consiliului Local Sector 3, consilierii au votat proiectul de hotărâre privind aprobarea bilanţului contabil, a contului de profit şi pierderi dar și a raportului de activitate al Consiliului de administrație pe anul 2014, pentru societatea Administrare Active Sector 3.

Conform procesului verbal al ședinței, consilierul local Victor Tărtăcuță a cerut explicații administratorului societății Administrare Active, Ciprian Grosu, cu privire la “ce au făcut cei 11 oameni angajați, cu ce s-au ocupat și în ce au constat cheltuielile externe de circa 808.000 de lei”. Ciprian Grosu, reprezentantul societății Administrare Active Sector 3 s-a plâns că paza este foarte scumpă.

Proprietatea respectivă, așa cum am spus și data trecută, are niște probleme. În sensul că veniturile sunt mici pentru că avem câțiva chiriași, în schimb ce este foarte costisitor, paza, avem 3 puncte de pază și paza este de cea mai bună calitate, am avut foarte multe probleme. În plus, pe 2014 au intrat toate cheltuielile cu studiu de due diligence, cu notari, pentru că s-au făcut niște achiziții, au fost aprobate aici, în Consiliul local al primăriei, de către dumneavoastră, s-a cumpărat hala, s-au finalizat cele 3 contracte de vanzare-cumpărare pe cele 3 loturi. Sunt toate reliefate în bilanțul contabil.

reprezentantul societății Adinistrare Active sector 3

Grosu a mai spus că în ceea ce privește angajații, își asumă politica de angajare. Dar a restrâns cheltuielile, mai ales că acum, societatea, mai are doar 3 angajați, pentru că cele mai multe servicii au fost externalizate. Reprezentantul societății susține că nu poate face anumite studii, cum sunt, de exemplu, cele istorice, topografice, sau de specialitate, cu angajații săi, iar firmele din domeniu costă destul de mult. El a adăugat că Primăria sector 3 a investit, până acum, 10 milioane de euro în această societate.

Ștefan Etveș