4 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 23:37
No menu items!

O scrisoare redactată la bordul Titanicului în seara naufragiului va fi scoasă la licitaţie

spot_img

20000501_153734_titanic f.JPG

O scrisoare redactată la bordul Titanicului chiar în seara naufragiului, singurul document de acest tip cunoscut până acum care a rezistat până în zilele noastre, estimată la 120.000 de euro, va fi scoasă la licitaţie la sfârşitul lunii aprilie în Marea Britanie, informează AFP.

Scrisă de Esther Hart, o supravieţuitoare de pe Titanic, scrisoarea nu a fost expediată niciodată. Esther trebuia să o expedieze mamei sale, după revenirea pachebotului la Southampton, în sudul Angliei, în aprilie 1912.

Documentul a fost redactat în noaptea de duminică, 14 aprilie 1912, cu puţin timp înainte ca Titanicul să se izbească de un aisberg. Soţul lui Esther Hart, Benjamin, s-a aflat printre cele 1.500 de persoane care au murit în acea noapte.

Esther Hart şi fiica ei Eva au fost salvate. În vârstă de şapte ani în momentul naufragiului, Eva Hart a rămas până la moartea ei, în 1996, una dintre cele mai cunoscute supravieţuitoare de pe Titanic.

Achiziţionată în urmă cu 20 de ani de un colecţionar, scrisoarea şi plicul original se află în prezent în posesia casei de licitaţii Henry Aldridge & Son. Licitaţia va avea loc pe 26 aprilie, la Devizes, un oraş din sud-vestul Angliei, iar documentul este estimat la 120.000 de euro.

În acea scrisoare, Esther Hart îi spunea mamei sale că fusese bolnavă cu o zi înainte şi că fiica ei urma să cânte a doua zi pe una dintre scenele de pe Titanic.

Mulţi ani după tragedie, Eva Hart a spus că mama ei a luat scrisoarea din buzunarul paltonului soţului ei cu puţin timp înainte de a fi salvate.

C.A.