27.4 C
București
vineri, 27 mai 2022 - 18:54
No menu items!

O școală ucraineană, bombardată de ruși. Prima Doamnă a Ucrainei acuză Rusia că ”poartă război împotriva copiilor”

spot_img

Cel puțin trei persoane au murit și 12 au fost rănite după ce o școală și un internat au fost bombardate noaptea trecută de forțele ruse, în orașul Novhorod-Siversky, din nordul Ucrainei. Anunțul a fost făcut chiar de prima doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska, care a acuzat Rusia că poartă ”un război împotriva copiilor noștri”, potrivit CNN.

”În această seară (n.r. miercuri seara), armata rusă a lansat rachete dintr-un avion şi a vizat o şcoală şi un internat din oraşul Novhorod-Siverskîi, din regiunea Cernihiv. Salvatorii sunt în prezent la locul incidentului, dar ştim deja că există 3 morţi şi 12 răniţi. Bombardamentul a avut ţinte clare”, a afirmat Prima Doamnă a Ucrainei, joi, într-o postare pe Telegram.

”Ruşii, care pretind că atacă doar bazele militare, poartă un război împotriva copiilor noştri. De fapt, ei poartă un război împotriva viitorului nostru”, a afirmat ea joi.

Potrivit Ministerului Educaţiei şi Ştiinţelor din Ucraina, 1.635 de instituţii de învăţământ din ţară au fost avariate de bombardamente, 126 fiind complet distruse.

”În prezent, în întreaga lume se dezbate dacă acţiunile Rusiei în Ucraina sunt genocid. În loc să răspundeţi, priviţi harta. În fiecare zi apare acolo o nouă şcoală sau grădiniţă, care a fost distrusă în mod deliberat cu un cinism fără precedent de către ruşi”, a mai spus ea.

                                                                                                                 Adina Silav

SURSA FOTO:Olena Zelenska/Facebook