3.6 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 9:51
No menu items!

O româncă din New York povestește cum s-a tratat de coronavirus, singură, acasă: E mai riscant să stai în spital

spot_img

O româncă din New York, orașul cel mai afectat de coronavirus, povestește prin ce a trecut după ce s-a infectat cu virusul COVID-19, cum s-a tratat și explică de ce e mai bine să nu te internezi în spital.

Giulia a spus, citată de Mediafax, că spitalele sunt prea pline încât să merite riscul de internare. Pacienții decedați sunt ţinuţi în frigidere, dat fiind numărul lor prea mare.

„Locuiesc în NY SUA locul în care preşedintele declară că economia este mai importantă decât sănătatea oamenilor, locul în care spitalele au ataşate refrigeratoare în care să-şi ţină morţii”, povesteşte Giulia, o artistă română stabilită în New York.

„M-am protejat încă de la început. Încă din prima zi în care locul meu de muncă s-a închis, am redus toate ieşirile la cumpărăturile săptămânale pentru mâncare. Nu mi-am văzut prietenii de mai mult de o lună şi, cu toate astea, m-am îmbolnăvit de coronavirus. După 5 zile de febră, pierderea mirosului, tuse şi durerea corpului, am început să mă recuperez”, a mai spus Giulia.

Pentru că medicul său i-a explicat că simptomele nu sunt atât de grave pentru a merge la spital, decât dacă starea se agravează, Giulia a încercat să se trateze acasă, fiindu-i prescrise Acetaminofen, Theraflu şi… ceaiuri.

„Medicii spun că riscul este mult mai mare să pleci din spital cu coronavirus decât să vii înăuntru cu acesta”, a precizat românca.