1.3 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 3:29
No menu items!

O reprezentantă franceză va fi numită la președinția Consiliul de supervizare bancară de la BCE

spot_img

O reprezentantă franceză va fi numită la președinția Consiliul de supervizare bancară de la BCE

Şeful miniştrilor de finanţe din zona euro, Jean-Claude Juncker, a informat joi că o “reprezentantă franceză” va fi numită la preşedinţia consiliului de supervizare bancară din cadrul Băncii Centrale Europene (BCE).

“Sunt cu totul pentru ca un reprezentant feminin din zona euro să se ocupe de mecanismul de supraveghere a băncilor din BCE. Acest lucru a fost decis şi este vorba de o reprezentantă franceză”, a declarat Juncker.

Printre numele vehiculate pentru acest post este şi cel al secretarului general al Autorităţii de control prudenţial de la Banca centrală a Franţei, Daniele Nouy.

Potrivit unor surse oficiale, capitala Franței ar fi solicitat ca un francez să fie numit în fruntea consiliului de supervizare bancară al BCE în schimbul numirii ministrului olandez de finanţe, Jeroen Dijsselbloem, în fruntea Eurogrupului.

Jean-Claude Juncker va renunța la şefia Eurogrupului la sfârșitul acestei luni, liderii zonei euro urmând să-l desemneze oficial pe succesorul său la următoarea lor reuniune din 21 ianuarie 2013.

C.I.