33.6 C
București
vineri, 19 august 2022 - 20:39
No menu items!

O regiune din România, pe primul loc în topul celor mai atractive locuri din lume

spot_img

Transilvania ocupă primul loc în Topul 10 al celor mai atractive regiuni din lume care merită să fie vizitate în anul 2016, relatează cnn.com.

Clasamentul „Best in Travel 2016”, cel mai aşteptat ghid de călătorii al anului, este redactat de Lonely Planet și conține destinaţiile de vacanţă pe care prestigioasa publicaţie turistică le recomandă pentru acest an.

Editorii cunoscutului ghid de călătorii spun că această regiune a României reprezintă mult mai mult decât „locul în care se ascund vampirii”, referindu-se la frumuseţea satelor săseşti şi a bisericilor fortificate transilvănene, dar şi la frumuseţea naturii şi a faunei locale. Publicația amintește și de rezervaţiile de urşi şi de reintroducerea zimbrilor în ecosistemul local.

În plus, potrivit unui articol elogios la adresa Transilvaniei apărut pe site-ul lonelyplanet.com, Munţii Carpaţi le oferă turiştilor oportunităţi numeroase în ceea ce priveşte explorarea peşterilor, drumeţiile şi escaladele montane. În acelaşi articol sunt amintite şi pistele de schi din Poiana Braşov şi Păltiniş.

R.D.

foto: lonelyplanet.com