9 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 12:41
No menu items!

O rachetă NASA, ce transporta o capsulă Cygnus către SSI, a explodat după lansare

spot_img

Racheta Antares transporta o capsulă Cygnus încărcată cu 2.293 kilograme de alimente și echipamente pentru personalul de pe Stația Spațială Internațională

 nasa - racheta antares

O rachetă americană Antares ce transporta o capsulă Cygnus către Stația Spațială Internațională (SSI) a explodat marți seară la câteva secunde după lansare, în statul american Virginia, a anunțat canalul TV al Agenției spațiale a SUA (NASA), citat de Reuters și AFP.

Racheta, construită de Orbital Sciences Corporation, a fost lansată de la baza aeriană Wallops din statul Virginia, la ora locală 18:22 (22:22 GMT) și a explodat la câteva secunde din cauze deocamdată necunoscute.

Orbital Sciences Corporation este una dintre cele două companii angajate de NASA pentru a transporta capsule către SSI. Zborul de marți urma să fie al treilea dintre cele opt contractate de companie și pentru care aceasta primește 1,9 miliarde dolari de la NASA.

Dotată cu un motor nou, mai puternic, racheta Antares lansată marți transporta o capsulă Cygnus încărcată cu 2.293 kilograme de alimente și echipamente pentru personalul de pe Stația Spațială Internațională.

SSI, un laborator de cercetare în valoare de 100 de miliarde de dolari, este deținută și gestionată de 15 țări, zburând la 418 km deasupra Terrei.