13.3 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 10:50

O profesoară de la Şcoala Postliceală Sanitară “Fundeni” şi şase eleve, reţinute pentru corupție

spot_img

O profesoară de la Şcoala Postliceală Sanitară “Fundeni” din Bucureşti a fost reţinută de procurori, după ce ar fi cerut şi primit peste 12.000 de lei de la elevele clasei la care era dirigintă, pentru ca acestea să promoveze un examen. Alături de profesoară, în același dosar au fost reținute și şase eleve, suspectate că i-ar fi oferit mită.

Profesoara Mariana Andriescu a fost va fi prezentată Tribunalului București, cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile, sub acuzația de luare de mită, au precizat, vineri, reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

Alături de profesoară, au fost reţinute M.N.M., G.Z., C.G.T., M.L.Ș., A.R.G. şi E.N, eleve în cadrul Şcolii Postliceale Sanitare “Fundeni”, cu vârste cuprinse între 31 şi 44 de ani. Acestea sunt cercetate pentru dare de mită, în scopul promovării examenului de certificare a calificării profesionale a absolvenţilor din învăţământul postliceal – sesiunea august 2013, potrivit surselor citate.

Procurorii mai spun că, la începutul lunii august 2013, în calitate de membru evaluator într-o subcomisie constituită pentru examenul de certificare a calificării profesionale a absolvenţilor din învăţământul postliceal din Centrul de examen de la Şcoala Postliceală Sanitară “Fundeni”, profesoara a pretins şi a primit 1.300 de lei de la o parte dintre elevele clasei la care era dirigintă, pentru a le pune la dispoziţie câte un subiect pe care acestea să-l susţină la proba practică, indiferent de subiectul extras.

R.D.