7.8 C
București
sâmbătă, 29 ianuarie 2022 - 14:35
No menu items!

O producătoare din Rusia va realiza un film despre Iulia Timoşenko

spot_img

CEDO condamna Ucraina in cazul Timosenko

Anna Krutova, fostă preşedintă a companiei de producţie STV din Rusia, a declarat că va realiza un film artistic despre fostul prim-ministru al Ucrainei Iulia Timoşenko, în prezent candidată la alegerile prezidenţiale din Ucraina, potrivit hollywoodreporter.com.

Krutova, care va scrie scenariul şi se va ocupa de producţia filmului, a precizat că nu intenţionează să ofere o imagine “idealizată” asupra Iuliei Timoşenko. Producătoarea a declarat pentru cotidianul rusesc Izvestia că Timoșenko “este mai degrabă un politician aventuros decât o luptătoare pentru dreptate”.

Pentru acest proiect, cu un buget estimat între 4 şi 5 milioane de dolari, Krutova speră să obţină finanţare din partea statului rus şi a asociaţiei de sprijinire a cinematografiei europene Eurimages. Filmările sunt programate pentru începutul anului 2015.

Iulia Timoșenko, în vârstă de 53 de ani, a deținut de două ori funcția de premier al Ucrainei și a candidat la președinție în 2010, când a fost învinsă de Viktor Ianukovici. Timoşenko a fost condamnată în 2011 la 7 ani de închisoare pentru abuz de putere, însă a fost eliberată pe 22 februarie din spitalul penitenciarului din Harkov. În martie, fostul prim-ministru și-a anunțat candidatura la alegerile prezidenţiale prevăzute pentru 25 mai în Ucraina.

D.M.