5.9 C
București
miercuri, 7 decembrie 2022 - 16:04
No menu items!

O polițistă română își expune tablourile, în Congo, în scop umanitar

spot_img

O polițistă din România, aflată în misiune în Congo, și-a expus tablourile în scop umanitar, pentru a fi vândute la licitație, banii urmând să fie folosiți pentru construirea și dotarea unei grădinițe pentru copiii polițistelor congoleze.

„Expoziția de tablouri de artă plastică abstractă, realizate de comisar-șef de poliție Luminița Popescu, intitulată «Un zâmbet în Congo», vine ca o ameliorare a stării sociale din Congo”, informează IGPR.

Misiunea pe care componenta de Poliție MONUSCO o are este de a ajuta reformarea poliției congoleze și de a forma membri competenți.

„Încercând să găsească soluții și să aducă un sprijin pentru polițiștii din Congo, Comitetul de Femei UNPOL, prin intermediul președintei sale, comisarul-șef de poliție Luminița Popescu, a propus inițierea unui proiect de construcție și dotare a unei grădinițe, în beneficiul polițistelor congoleze, încadrate într-un comisariat din Goma, oraș aflat în estul Republicii Democrate Congo”, se mai arată în comunicat.

Proiectul UNPOL constă în organizarea unei expoziții cu licitație, o expoziție de 12 lucrări, realizate de polițista aflată în misiune. Motivul principal a fost acela al necesității de a încuraja prezența femeilor în cadrul forțelor de poliție congoleze. Expoziția „Un zâmbet pentru Congo” va fi însoțită și de o expoziție de fotografii ce redau aspecte din activitatea polițiștilor Națiunilor Unite.

Două dintre tablourile polițistei, „Delicatesse” (Delicatețe) și „Qui Craigne Le Rouge?” (Cine se teme de roșu?), au fost trimise la sediul ONU de la New York, pentru a fi înmânate de către șeful componentei Poliție MONUSCO, generalul de divizie Pascal Champion, secretarului-general al ONU, Ban Ki-Moon, și șefului DPKO (Department of Peacekeeping Operations), Herve Ladsous, cu ocazia prezentării raportului anual în fața Consiliului de Securitate.

Andrei Tudor