0.5 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 10:29
No menu items!

O polițistă din Prahova, premiată de secretarul de stat Cătălin Chiper pentru cel mai bun roman polițist

spot_img

Chiper_carte

Secretarul de stat Cătălin Chiper a decernat premiile şi trofeul Editurii Ministerului Afacerilor Interne celor mai valoroase cărţi publicate în cadrul editurii pe parcursul anului 2012. Evenimentul a avut loc în cadrul unei ceremonii organizate la deschiderea celei de a XVII-a ediţii a Salonului de carte juridică, poliţistă şi civică a MAI.

Cu această ocazie, secretarul de stat a acordat unei polițiste din cadrul IPJ Prahova diploma pentru cel mai bun roman poliţist scris de un angajat al MAI. Romanul „Omul de legătură“ semnat de Cristina Clinci a fost desemnat câştigatorul  primei ediţii a Concursului de romane poliţiste organizat de Editura MAI, concurs lansat la începutul acestui an cu ocazia Galei Filmului Poliţist Românesc.

Intriga lucrării are la bază furtul unor obiecte de patrimoniu şi uciderea unui arheolog, acestea creând însă cadrul narativ ce permite prezentarea eforturilor personajului principal – o femeie poliţist, de a descoperi autorul crimei şi de a-l aduce în faţa justiţiei.

Referindu-se la demersurile remarcabile ale angajaţilor M.A.I. de a cultiva acest gen publicistic, secretarul de stat Cătălin Chiper i-a felicitat şi le-a mulţumit celor care au împărtăşit, prin intermediul cărţii, experienţa acumulată în ani de muncă, menţionând că astfel de eforturi creatoare trebuie încurajate.

Remarc cu bucurie şi admiraţie demersurile colegilor noştri care şi-au dovedit talentul literar ca autori de romane poliţiste. Acest gen publicistic este unul cu care cei de vârsta mea şi-au petrecut copilăria şi tinereţea şi care, pentru mulţi a însemnat o tentaţie, uneori chiar motivare, să transforme în realitate acele poveşti minunate, îndreptându-se astfel spre o carieră în Poliţie sau în altă structură a Ministerului Afacerilor Interne

Cătălin Chiper
secretar de stat MAI

Tot astăzi au fost premiate cele mai bune lucrări profesionale scrise de angajaţii Ministerului Afacerilor Interne, Trofeul Editurii MAI fiind acordat colectivului de autori ai lucrării „Tratat de tactică poliţienească” din cadrul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”.

Andrei Tudor