10.2 C
București
duminică, 9 mai 2021 - 3:28

O pâine uriaşă bate recordul naţional

Brutarii români vor încerca, sâmbătă, să pregătească dintr-o cantitate de 100 de kilograme de făină cea mai mare pâine din România, care va fi coaptă pe vatra unui cuptor de cărămidă ridicat în incinta Complexul Expoziţional Romexpo.

Aluatul “pâinii uriaşe”  va avea în compoziţie , pe lângă cele o sută de kilograme de făină şi cinci kg de drojdie, 2,5 kg de sare şi apă.

Brutarii vor începe prepararea pâinii sâmbătă dimineaţa, la ora trei, iar după prânz va fi servită bucureştenilor prezenţi la Târgul Internaţional pentru agricultură – Indagra 2012.

La eveniment sunt aşteptaţi premierul Victor Ponta şi ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

Reprezentanţii Rompan au pregătit la ediţia din 2011 o pâine de peste 56 de kilograme din care au degustat peste 300 de bucureşteni.

Târgul Internaţional de produse şi echipamente în domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii şi zootehniei – Indagra reuneşte în acest an peste 400 de firme din 22 de ţări, care expun pe 30.000 de metri pătraţi. Printre ţările expozante se află şi China, Coreea de Sud, Franţa, Grecia, Germania, Danemarca, Spania, Turcia, Olanda.