5.1 C
București
vineri, 21 ianuarie 2022 - 1:58
No menu items!

O nouă subvariantă a Omicron, mai violentă, a fost descoperită în Israel

spot_img

Aproximativ 20 de cazuri de infectare cu o nouă subvariantă, care s-a dezvoltat din varianta originală Omicron, au fost descoperite în Israel, a raportat KAN.

Subvarianta, cunoscută sub numele de BA2, a fost descoperită în timpul secvenţierii genetice a unui eşantion de pacienţi COVID. Aceasta conţine mai multe mutaţii decât varianta originală Omicron şi poate fi mai violentă.

Cu toate acestea, pericolul reprezentat de noua subvariantă este încă incert, iar sediul de informare privind coronavirusul din cadrul Ministerului Sănătăţii din Israel a precizat că nu există nicio dovadă că BA2 se comportă diferit de Omicron.

BA2 a fost observat pentru prima dată în China în urmă cu câteva săptămâni şi se bănuieşte că provine din India. De asemenea, a fost observat în Danemarca, Australia, Canada şi Singapore. Oamenii de ştiinţă citaţi în raportul KAN au declarat că sunt îngrijoraţi de această nouă evoluţie.

În ultimele 10 zile, Israelul a atins continuu un nou record de purtători ai virusului, crescând de la 12.000 pe zi la 48.000, experţii fiind de părere că numărul real al celor infectaţi este probabil mult mai mare.

Cu toate acestea, situaţia generală a pacienţilor Omicron pare să fie mult mai bună decât în valurile anterioare. Dacă noua subvariantă este într-adevăr mai violentă decât Omicron, acest lucru ar putea cauza o îmbolnăvire mai gravă şi ar putea creşte numărul de pacienţi aflaţi în stare gravă în spital.

                                                                                                                    Adina Silav