2.4 C
București
marți, 18 ianuarie 2022 - 3:53
No menu items!

O nouă schemă de ajutor la plafonul pentru compensări. Facturile care nu au respectat plafoanele vor fi refăcute

spot_img

Premierul a anunțat o nouă schemă de ajutor pentru consumatorii casnici, care va inlude TVA de 5%, și un proiect de astfel de compensare și pentru IMM-uri, începând cu 1 aprilie. De asemenea, prim-ministrul susține că facturile care nu au respectat plafoanele reglementate vor fi refăcute și nu vor fi penalizate.

Doar consumatorii casnici cu un consum lunar de până la 300 Kwh vor beneficia de schema de ajutor care constă în TVA redus la 5% și compensarea certificatului verde si a bonusului de cogenerare pentru consum.

“Vom reduce costul energiei electrice  la consumator prin  compensarea bonusului de cogenerare şi contravaloarea certificatelor verzi. Vom elabora o schemă de sprijin şi pentru gaze naturale”, a spus şeful Executivului. 

În domeniul sectorului agricol si al industriei alimentare, măsurile de sprijin vor fi lansate  la 1 februarie si apoi menținute până la data de 1 iulie.

”Analizăm, totodată, la nivelul guvernului, introducerea unei noi scheme de sprijin pentru IMM-uri, începând cu 1 aprilie. Protejarea cetăţeanului este principala preocupare a guvernului pe care îl conduc şi vom dispune măsuri în consecinţă. Este însă foarte important să înţelegem că toate aceste măsuri necesită coerenţă şi coordonare, folosind toate pârghiile decizionale de care dispunem”, a mai spus premierul, precizând că va prezenta toate măsurile în şedinţa coaliţiei. 

Prim-ministrul a mai spus că facturile care nu au respectat plafoanele vor fi refăcute, iar până la refacere, nu vor fi penalități.

M. Nedelcu