-2.3 C
București
luni, 24 ianuarie 2022 - 21:39
No menu items!

O nouă materie în programa școlară. Elevii o vor studia de anul viitor

spot_img

Elevii vor studia ”educație pentru mediu”, după ce legea care prevede apariția noii materii școlare a fost promulgată de Klaus Iohannis. Inițiatorii susțin că învățământul primar este locul potrivit pentru a introduce noua materie.

Legea care prevede apariția noii materii școlare legate de protecția mediului înconjurător a intrat în vigoare luni, după promulgarea de către președintele Klaus Iohannis și apariția în Monitorul Oficial.

Actul legislativ introduce un nou articol în Legea Educației: ”Ministerul Educației, în colaborare cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, elaborează o strategie privind educația pentru mediu până la 31 decembrie 2022. Strategia va fi transpusă în programele școlare începând cu anul școlar 2023-2024”.

Proiectul legislativ a fost inițiat în luna martie a anului 2021 de un grup de parlamentari liberali, printre care și Monica Anisie, fost ministru al Educației.

”Această completare este în concordanță cu implementarea Pactului Verde European (Green Deal) adoptat de Comisia Europeană”, a precizat deputatul liberal Ionuț Sorin Banciu, inițiatorul legii.

                                                                                                                  Adina Silav