4.9 C
București
joi, 2 decembrie 2021 - 23:32
No menu items!

O nouă formulă Pfizer, aprobată de EMA. Vaccinul se poate păstra la frigider 10 săptămâni

spot_img

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a aprobat o nouă formulă de Comirnaty, vaccinul Pfizer-BioNTech împotriva COVID-19. Formula nu necesită diluare înainte de administrare, va fi disponibilă în cutii de 10 flacoane (60 doze) și poate fi păstrată la frigider la o temperatură de 2-8 grade C, timp de până la 10 săptămâni, transmite RaiNews.

Actuala formulă concentrată necesită diluare înainte de administrare, este disponibilă în cutii de 195 flacoane mici (1.170 de doze) și poate fi păstrată la 2-8 grade C timp de maxim o lună.

„Aceste diferențe vor oferi opțiuni mai bune de stocare, transport și logistică pentru distribuirea și administrarea vaccinului. Noua formulă va fi disponibilă gradual, de la începutul anului 2022”, a anunțat EMA.

În ceea ce privește cererea, pe care Pfizer a depus-o la EMA, pentru autorizarea vaccinării pentru grupa de vârstă cuprinsă între 5 ani și 11 ani, Agenția Europeană a Medicamentului a început evaluarea administrării.

Comitetul pentru Medicamente de uz uman (CHMP) din cadrul EMA va revizui datele privind vaccinul, inclusiv rezultatele unui studiu clinic în curs care a implicat copii cu vârsta cuprinsă între 5 ani și 11 ani, pentru a decide dacă se recomandă extinderea utilizării vaccinului. Avizul CHMP va fi, apoi, transmis Comisiei Europene, care va emite o decizie finală. EMA va comunica rezultatul evaluării sale, care este prevăzută peste câteva luni, cu excepția cazului în care nu sunt necesare informații suplimentare.

                                                                                                                Adina Silav