25.3 C
București
joi, 18 august 2022 - 1:33
No menu items!

O nouă convorbire Biden – Zelenski. Ajutor de 500 milioane dolari pentru plata salariilor în Ucraina

spot_img

Casa Albă a anunțat, miercuri, că președintele Joe Biden a avut din nou o convorbire telefonică, de apoximativ o oră, cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski. Ucraina va primi un ajutor de 500 de milioane de dolari pentru plata salariilor de la bugetul de stat.

Volodimir Zelenski a declarat că a vorbit cu președintele american despre „sprijinul defensiv specific, un nou pachet de sancțiuni sporite, ajutor macrofinanciar și umanitar”, apoi „am împărtășit evoluția situației de pe câmpul de luptă și de la masa negocierilor”.

Casa Albă a transmis într-un comunicat oficial că vrea să ofere guvernului ucrainean ajutor bugetar direct de 500 de milioane de dolari, pentru a ajuta la plata salariilor, printre altele.

„Liderii au discutat despre modul în care Statele Unite lucrează non-stop pentru a îndeplini principalele cereri de asistență de securitate ale Ucrainei, efectele critice pe care aceste arme le-au avut asupra conflictului și eforturile continue ale Statelor Unite cu aliații și partenerii pentru a identifica capacități suplimentare pentru a ajuta armata ucraineană să-și apere țara. Președintele Biden a revizuit și sancțiunile suplimentare și asistența umanitară anunțate săptămâna trecută”, a comunicat Casa Albă.

E. Stan