2.9 C
București
miercuri, 26 ianuarie 2022 - 17:33
No menu items!

O nouă bucată din autostrada Sibiu-Pitești a fost dată în proiectare și execuție

spot_img

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că a fost desemnat câștigătorul licitației pentru proiectarea și execuția secțiunii 2 a autostrăzii Sibiu-Pitești, între Boița și Cornetu. Termenul de finalizare este de 5 ani și 6 luni.

Proiectarea şi execuţia lucrărilor de construcţie a secţiunii 2 din autostrada Sibiu – Piteşti vor fi realizate de Asocierea Mapa Insaat Ve Ticaret AS – Cengiz Insaat Sanayi Ve Ticaret, a anunţat, vineri, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Valoarea contractului este de 4,250 miliarde lei, fără TVA, iar durata acestuia este de 68 luni, din care 18 luni durata de proiectare şi 50 de luni durata de execuţie lucrări. Totodată, durata de garanţie a lucrărilor este de 120 de luni, iar finanţarea se face din fonduri europene nerambursabile.

„A fost desemnat câștigătorul licitației pentru proiectarea și execuția secțiunii 2 a autostrăzii Sibiu-Pitești, între Boița și Cornetu.Cu o lungime de 31,33 km, durata de pro iectare și execuție a acesteia este de 5 ani și 6 luni.

Contractul este finanțat din fonduri europene nerambursabile”, a transmis ministrul Sorin Grindeanu pe Facebook.

M. Nedelcu