12.8 C
București
sâmbătă, 17 aprilie 2021 - 20:39

O nouă boală a fost diagnosticată la copiii expuși virusului SARS-CoV-2

Cercetătorii au comparat 10 cazuri în Italia cu cazurile anterioare de boală similară din copilărie, boala Kawasaki. Rata noilor cazuri a fost mult mai mare, iar simptomele au fost mai grave, ceea ce i-a făcut pe specialiști să afirme că a fost diagnosticată o nouă boală inflamatorie potențial fatală, la copiii expuși la SARS-CoV-2, scrie The Guardian, citând un studiu publicat de revista de știință Lancet

În ceea ce privește concentrarea copiilor cu o afecțiune inflamatorie gravă și potențial mortală, un nou studiu aruncă lumină asupra caracteristicilor distinctive ale bolii și oferă cele mai puternice dovezi că sindromul este legat de coronavirus.

Afecțiunea, numită sindrom inflamator multisistem pediatric, a fost raportată la aproximativ 100 de copii din statul New York, inclusiv trei care au murit, a spus guvernatorul Andrew M. Cuomo în această săptămână. Au fost raportate cazuri în alte state, inclusiv Louisiana, Mississippi și California, iar Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor au declarat că vor emite în curând o alertă prin care solicită medicilor să raporteze cazuri de copii cu simptome ale sindromului.

De asemenea, au fost raportate cel puțin 50 de cazuri în țările europene, inclusiv în Franța, Elveția, Spania și Marea Britanie, unde cel puțin o moarte a fost atribuită sindromului.

În noul studiu, publicat miercuri în revista Lancet, medicii din Italia au comparat o serie de 10 cazuri de boală cu cazurile unei afecțiuni similare rare la copii numite boala Kawasaki.

Autorii au descoperit că în cei cinci ani înainte de pandemia coronavirusului – ianuarie 2015 până la mijlocul lunii februarie 2020 – 19 copii cu boala Kawasaki au fost tratați la Spitalul Papa Giovanni XXIII, care are un departament avansat de pediatrie, în provincia Bergamo.