3.2 C
București
luni, 5 decembrie 2022 - 2:31
No menu items!

O nouă tragedie pe Lacul Siutghiol. VIDEO. UPDATE

spot_img

Trei pescari au căzut în lacul încghețat

siutghiol-inghetat

UPDATE 18:35

Elicopterul SMURD care survolează lacul pentru a lumina zona incidentului a ajuns în jurul orei 18:15.

UPDATE 18:31

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat că echipele de intervenție au ajuns la 17:15, respectiv la 23 de minute după apelul la 112.

UPDATE 18:16

Purtătorea de cuvânt a ISU Dobrogea, Anca Chiriță, a declarat că apelul la 112 a fost făcut la ora 16.52.

UPDATE 18.00

Radio Constanța informează că persoanele captive pe lac se aflau la locul în care s-a prăbușit elicopterul SMURD pentru a cerceta zona


Trei persoane sunt căutate, miercuri, de echipele de salvare ale ISU Constanța pe Lacul Siutghiol, exact în locul în care s-a produs tragedia aviatică de la sfârșitul anului trecut.

Potrivit primelor informații, o femeie a sunat la 112 și a anunțat că trei persoane, cel mai probabil pescari, se aflau pe lacul înghețat, iar la un omemnt dat gheața a crăpat, oamenii căzând în apa. Evenimentul s-a petrecut în jurul orei 17.

La locul incidentului au ajuns mai multe echipaje ale Pompierilor și patru autospeciale ale SMURD. Pompierii nu au putut înainta până la victime pentru că stratul de gheață era prea subțire. În jurul orei 17:45, un echipaj de scafandri a ajuns la locul incidentului. În zonă urmează a ajunge un elicopter.

Operațiunile de salvare continuă, dar, potrivit informațiilor de la fața locului, șansele de recuperare a victimelor în viață sunt mici.

Evenimentul s-a produs tot în zona „La butoaie”, unde s-a prăbușit elicopterul SMURD.