19.2 C
București
sâmbătă, 28 mai 2022 - 23:36
No menu items!

O nouă specie de pisică sălbatică a fost descoperită în Brazilia

spot_img

oncilla-cat

Oncilla este o felină destul de răspândită în America de Sud și este cunoscută drept pisica tigru sau tigrinas. Un studiu arată că micile pisici tigru din nord-estul Braziliei fac parte dintr-o specie diferită de celelalte exemplare de oncilla de pe continent, deși arată aproape identic.

Cercetătorii au analizat materialul genetic al pisicilor tirgru din nord-estul Braziliei și l-au comparat cu ADN-ul pisicilor tigru al populațiilor din sud, potrivit Live Science.

În urma analizei, cercetătorii nu au putut identifica un schimb de gene între cele două specii  de oncilla. Acest fapt, alături de alte diferențe genetice, i-a făcut pe cercetători să ajungă la concluzia că populațiile de oncilla din nord și sud nu au intrat în contact și reprezintă de fapt două specii diferite.

Ambele specii de oncilla trăiesc în pădurile tropicale și în savane și au o blană de culoare ocru-galben, cu pete mari, ovale. Pisicile tigru duc o viață terestră, se cațără cu ușurință în copaci și se hrănesc cu păsări și rozătoare.

Exemplarele de oncilla sunt unele dintre cele mai mici pisici din America de Sud și ajung să cântărească aproximativ 3 kilograme.

Specia nou descoperită a primit denumirea de Leopardus tigrina, în timp ce specia din sud a fost denumită Leopardus guttulus.

D.M.