4 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 4:27
No menu items!

O nouă serie de sancțiuni ale UE împotriva Rusiei intră în vigoare vineri. Vezi care sunt domeniile vizate

spot_img

Lista persoanelor cu interdicție de călătorie a ajuns la 119 persoane

consiliul UE

Consiliul Uniunii Europene a anunțat joi că a impus o nouă serie de sancțiuni asupra Federației Ruse, care se referă la înăsprirea accesului la piețele de capital ale UE și la blocarea creditării și tranzacțiior cu obligațiuni în relația cu cele cinci mari bănci de stat din Rusia.

Același tip de restricții au fost impuse asupra a trei companii de armament și a trei companii din energie, detalii urmând să apară vineri. Au fost extinse și restricțiile pentru serviciile petrolifere de mare adâncime și pentru exporturile de bunuri și tehnologii, cu folosință duală – civilă și apărare.

De asemenea, 24 de persoane au fost adăugate pe lista celor supuși interdicției de a călătorii și înghețării activelor. Printre acestea se află persoane din conducerea separatiștilor din Donbas, guvernul din Crimeea, decidenți din Rusia și oligarhi.

Acum, sunt 119 persoane pe această listă și 23 de entități.

Preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, a declarat că UE va realiza până la sfârşitul lui septembrie o ”evaluare exhaustivă” a progreselor din Ucraina în cadrul planului de pace şi, în funcţie de această evaluare, intenţionează să ”amendeze, suspende sau să abroge” sancţiunile împotriva Rusiei.

S.Z.