18.7 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024 - 9:38
No menu items!

O nouă secție permanentă de jandarmerie, la Aeroportul Otopeni

spot_img

Sectie jandarmi

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa a inaugurat, luni o secţie permanentă de jandarmerie  care va asigura ordinea publică atât în interiorul, cât şi în exteriorul Aeroportului Internaţional „Henri Coandă”

Secţia de jandarmerie va fi funcţională 24 de ore din 24 ore, îşi are sediul în interiorul terminalului „Sosiri” la etajul I, și va fi formată din 27 de lucrători şi patru ofiţeri, care vor patrula atât în interiorul aeroportului (săli de aşteptare, spaţii comerciale), cât şi în exteriorul acestuia (parcări şi căile de acces), până în zona Drumului Naţional 1. Efectivele secţiei vor putea fi suplimentate până la 50 de persoane, în cazul unor evenimente deosebite.

Totodată, raza de acțiune a Poliției de Frontieră a fost extinsă în zona publică, iar Poliția Română a suplimentat numărul agenților din cadrul Biroului de Poliție Transporturi Aeriene ”Henri Coandă” – Otopeni.

Ministrul Administraţiei şi Internelor a declarat că, până acum, jadarmii erau prezenţi doar la anumite intervale de timp. „Dacă până acum acţiunile au fost pasagere sau au fost controale la anumite intervale de timp, de această dată structurile vor fi aici, vor executa controale şi vor patrula în zonă permanent”, a declarat Duşa.

Ministrul a mai arătat că înfiinţarea secţiei nu a fost determinată doar de incidentul cu tânăra japoneză şi că o astfel de prezenţă permanentă a jandarmilor pe aeroport era necesară. „Cred că aceste măsuri trebuie să fie permanente şi principala poartă de intrare în ţară trebuie să beneficieze de măsuri corespunzătoare ca cetăţenii să se simtă în siguranţă”, a adăugat Dușa.

Ministrul a mai anunţat că efectivele MAI vor fi suplimentate şi în celelalte aeroporturi din ţară, dar şi în gările din marile oraşe.

Una dintre primele măsuri de prevenire constă în intensificarea acțiunilor care vizează depistarea și sancționarea persoanelor care practică ilegal taximetria sau desfășoară alte activități fără să respecte legislația în vigoare.

Pentru informarea persoanelor care intenționează să utilizeze servicii de taximetrie, în zona aeroportuară vor fi afișate plăcuțe de informare prin care se recomandă doar serviciile autorizate de taxi.