5.4 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 1:13
No menu items!

O nouă înăsprire în domeniul ajutoarelor acordate de Marea Britanie imigranţilor din UE

spot_img

David Cameron scrie că un control al imigraţiei este “vital” în planurile Guvernului. Premierul britanic susține că este necesar ca sistemul imigraţiei să-i “plaseze pe britanici pe primul loc”

Marea_Britanie

Perioada în care imigranţi din Uniunea Europeană (UE) în Marea Britanie fără șanse reale de a-și găsi un loc de muncă în această ţară pot să ceară ajutoare sociale urmează să fie redusă cu jumătate, la trei luni, potrivit BBC News online.

Într-un articol publicat în ziarul The Daily Telegraph, premierul conservator David Cameron scrie că un control al imigraţiei este “vital” în planurile Guvernului. El a subliniat că este necesar ca sistemul imigraţiei să-i “plaseze pe britanici pe primul loc”.

Cameron urmează să-şi prezinte noile măsuri într-o vizită pe care o va efectua marţi, în cursul căreia doreşte să-i vadă la lucru pe ofiţerii care se ocupă de imigraţie.

În articolul din The Daily Telegraph, Cameron acuză Guvernul anterior laburist că a prezidat un sistem al bunăstării care a “atras imigranţi pentru motive greşite”. El citează o serie de măsuri care au intrat recent în vigoare şi care vizează abuzuri – ca de exemplu acordarea de noi puteri în anularea permiselor de conducere auto celor care nu au dreptul de a se afla în ţară – prezentându-le drept o dovadă a faptului că Guvernul clădeşte un “sistem al imigraţiei care-i plasează pe britanici pe primul loc”.

Ne asigurăm că oamenii vin aici pentru motivele corecte, ceea ce a însemnat vizarea (măsurilor) din sistemul ajutoarelor sociale care atrag ca un magnet“, a scris Cameron. “Schimbăm reglementările astfel încât nimeni să nu poată să vină în această ţară şi să se aştepte să primească ajutor imediat. Ei trebuie să aştepte cel puţin şase luni“, a mai afirmat premierul.

“Iar astăzi anunţăm că reducem perioada în care oamenii pot cere aceste ajutoare. Europeni aflaţi în căutarea unui loc de muncă puteau solicita ajutor pentru căutarea unui loc de muncă (JSA) ori ajutoare pentru copii timp de maximum şase luni, a căror plată era întreruptă în cazul în care nu aveau perspective foarte clare în găsirea unui loc de muncă. Vom reduce perioada la trei luni, spunând foarte clar că nu te poţi aştepta să vii în Marea Britanie şi să primeşti ceva dacă nu dai nimic”, a scris Cameron.

D.M.