3 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 2:55
No menu items!

O nouă asociație a exportatorilor a fost înființată. Vezi cine face parte din conducere

spot_img

romania-a-inregistrat

Asociaţia Română a Exportatorilor – AREX îşi va începe activitatea, în contextul în care demersurile juridice pentru înfiinţare au fost finalizate, potrivit unui comunicat al EximBank, unul dintre inițiatorii organizației.

Scopul AREX este să susţină şi să reprezinte interesele societăţilor româneşti care derulează tranzacţii comerciale internaţionale.

Odată finalizate procedurile juridice, orice companie exportatoare poate deveni membră AREX, calitate care nu implică nicio contribuţie financiară. Direcţiile de acţiune următoare vor fi stabilite în prima Adunare Generală a Asociaţiei care va decide şi componenţa conducerii executive a AREX.

Până la alegerea noii conduceri, asociaţii fondatori au decis ca primul Consiliu Director al AREX să aibă următoarea componenţă: Traian Halalai, preşedintele EximBank, Gabriel Comănescu, președintele Grup Servicii Petroliere, și Marian Năstase, preşedintele Consiliului de Administraţie al Alro.

Traian Halalai a afirmat că exportatorii se confruntă cu schimbări radicale în modul de a face afaceri internaționale şi trebuie să fie pregătiţi pentru a face faţă provocărilor de pe pieţele externe.

”Aşa cum se arată şi în proiectul strategiei de export până în 2020, noul mediu internațional de afaceri va favoriza organizațiile inovative sub toate aspectele, care se bazează pe networking, capacitate crescândă de asociere sau cooperare în reţea. Or, AREX tocmai acest lucru îşi propune, ca prin îmbinarea expertizei membrilor săi să întărească prezenţa companiilor româneşti în străinătate”, a spus Halalai.

V.B.