21.1 C
București
luni, 10 mai 2021 - 21:34

O mie de secții de Poliție din România încă au toaleta în curte

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a anunțat, vineri, că a fost suplimentat bugetul alocat investiţiilor, obiectivul principal fiind reabilitarea sediilor inspectoratelor de poliţie şi a posturilor de poliţie, în condiţiile în care peste 1.000 de posturi de Poliţie din România au toaleta în fundul curţii.

 “Aşa cum aţi văzut în construcţia bugetară pentru anul 2021, am ţinut cont de aceste vulnerabilităţi, eu le numesc vulnerabilităţi ale sistemului de ordine publică faptul că avem în continuare peste 1.000 de posturi de poliţie cu toaleta în fundul curţii”, a precizat Bode.

Ministrul de Interne a menționat că fondurile alocate pentru programul anual de investiţii a fost majorat cu 75% .

“Mai exact, de la 84 milioane la 150 milioane în acest an – 84 de milioane am avut alocat anul trecut. Faptul că astăzi inaugurăm în judeţul Botoşani două sedii de Poliţie, la Dorohoi şi Săveni, după patru ani, reprezintă pentru mine, ca ministrul al Afacerilor Interne un semn încurajator, dar, vă spun foarte limpede, nu şi suficient”, a afirmat Bode.

Ministrul de Interne a participat, vineri, alături de secretarul de stat Bogdan Despescu, la inaugurarea sediilor Poliţiei municipiului Dorohoi şi Poliţiei oraşului Săveni.