28.9 C
București
miercuri, 6 iulie 2022 - 19:19
No menu items!

O mie de militari români și americani încep exerciții comune în poligonul de la Smârdan

spot_img

Un exercițiu militar la care vor participa aproape o mie de soldați români și americani, cu sute de tancuri și vehicule blindate, va fi demarat în comun, pe poligonul Smârdan din județul Galați.

Conform MApN, cei 900 de militari cu peste 70 de mijloace de luptă se vor instrui în comun, în perioada 2-10 martie, la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre Române din Smârdan, judeţul Galaţi, în cmilitari romani americaniadrul exerciţiului „Justice Eagle 22.1”.

Tragerile de luptă în cadrul exercițiului se execută cu tancuri T-55, transportoare amfibiu blindate TAB-77, vehicule de luptă ,,Bradley” și transportoare blindate Stryker.

Militarii americani participanţi fac parte din detașamentele dislocate în România ca parte a măsurilor de consolidare a posturii aliate pe întreg flancul estic al NATO, ca formulă defensivă de asigurare a securității aliaților și de descurajare a acțiunilor agresive în regiunea Mării Negre.

Militarii români fac parte din unități ale Brigăzii 9 Mecanizată „Mărăşeşti” (Batalionul 341 Infanterie ,,Constanţa”, Batalionul 911 Infanterie ,,Capidava”, Batalionul 912 Tancuri ,,Scythia Minor”, Batalionul 114 Tancuri ,,Petru Cercel” și Batalionul 168 Sprijin Logistic ,,Pontus Euxinus”).

Exerciţiul „Justice Eagle 22.1”, organizat de Brigada 9 Mecanizată „Mărăşeşti”, se desfăşoară pe baza unui scenariu unic, imaginar, dar adaptat ameninţărilor operaţionale posibile, în scopul dezvoltării relaţiilor funcţionale între structurile participante şi armonizării procedurilor operaţionale specifice operaţiilor ofensive, precizează MApN.

Marilena Nedelcu