7.8 C
București
luni, 4 martie 2024 - 0:04
No menu items!

Bătaie de joc pentru echivalarea competențelor la clasa a VIII-a. Cozi imense pentru depunerea unei fișe care ar fi putut fi transmisă de școală

spot_img

Anomalie la echivalarea competențelor pentru limbile străine. Zeci de părinți și elevi de clasa a VIII-a stau la coadă pentru depunerea unei fișe care ar fi putut fi transmisă de către școală, în procesul preliminar de admitere la licee bilingve, informează EDUPEDU.

Părinții care vor să le fie echivalate competențele elevilor la limbile străine stau la coadă, la Colegiul Național I.L. Caragiale din București, pentru depunerea unei fișe care ar fi putut fi transmisă de către școală, potrivit unei imagini primite de la părinți, pe adresa [email protected].

Este vorba despre elevii de clasa a VIII-a. În mod normal, înscrierile pentru cei care susțin probele au loc luni și mați, la centrele de examen, conform Inspectoratului Școlar București, pe baza fișelor eliberate de secretariatele școlilor în zilele de 10-12 mai.

Probele de verificare a cunoștințelor de limbă modernă și cele de aptitudini se desfășoară în perioada 17-19 mai.

Astăzi și mâine se depun la centrele de examen anexele fișelor de înscriere, fără să fie vreo mențiune despre fișele pentru echivalarea competențelor la limbile străine. 

Conform calendarului oficial, documentele pentru echivalare de depun la școala de proveniență până pe 22 mai: „Documentele necesare pentru recunoașterea și echivalarea rezultatelor obținute la examene cu recunoaștere internațională pentru certificarea competențelor lingvistice în limbi străine cu proba de verificare a cunoștințelor de limbă modernă pentru admiterea în clasele a IX-a cu program bilingv de predare a unei limbi moderne de circulație internațională pot fi depuse la unitatea de învățământ de proveniență până la data de 22 mai 2023”, conform calendarului oficial. 

Acum, părinții stau la coadă pentru depunerea fișei care ar fi putut și transmisă direct de către școala de proveniență. Tot în cazul elevilor care solicită echivalarea, părinții vor sta din nou la coadă pentru a primi anexa cu nota 10 și pentru a o duce la școala de proveniență. 

Înscrierea pentru probele de verificare a cunoştinţelor de limbă maternă/de limbă modernă are loc luni și marți, începând cu ora 8:00, la aceleași centre la care miercuri, joi și vineri elevii vor susține probele.

D.Constantin