0.5 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 10:46
No menu items!

O mamografie efectuată în direct i-a salvat viața unei jurnaliste de la ABC News – VIDEO

spot_img

Amy-Robach

Amy Robach, o jurnalistă de la postul de televiziune ABC, și-a făcut o mamografie în direct la emisiunea matinală Good Morning America, cu ocazia Pink Day, ziua dedicată luptei cu cancerul la sân, potrivit CNN.

Cu toate că are 40 de ani, junalista nu-și mai făcuse niciodată o mamografie, însă producătorul ei a insistat să facă aceasta analiză pentru a da un exemplu tuturor femeilor și pentru a sublinia importanța unui control medical, potențial salvator.

Medicul care a interpretat mamografia i-a spus răspicat: “Mamografia aceasta tocmai ți-a salvat viața”, a scris junalista într-un eseu pe ABCNews.com.

http://www.youtube.com/watch?v=iOSvVjLjL14

Amy a aflat că are cancer si trebuie să-și facă dublă mastectomie, însă faptul că a fost descoperit precoce permite medicilor să intervină la timp.

Jurnalista a vorbit despre drama prin care trece, sperând că povestea ei va încuraja alte femei să-și facă analiza cât mai repede, deoarece acest lucru ar putea să le salveze viața.

„Mi s-a spus că pentru fiecare persoană care are cancer, alte 15 vieți din jurul ei sunt salvate, deoarece oamenii vor deveni  vigilenți”, a subliniat j Amy Robach.

C.A.