26.3 C
București
sâmbătă, 18 septembrie 2021 - 14:29

O lună de cazare gratis pentru studenții care se vaccinează până la 1 octombrie

spot_img

Pentru a reduce semnificativ riscul de infectare între studenți, Universitatea Transilvania din Brașov îi îndeamnă pe aceștia să se vaccineze până la 1 octombrie când vor începe cursurile universitare. Bonus, studenții care vor face dovada imunizării vor avea gratis a doua lună de cazare în cămin.

Stundenții care se vor caza în căminele Universității Transilvania și care vor certificatul/adeverinţa de vaccinare, cu cel puțin o doză până în data de 1 octombrie, vor beneficia de gratuitate pentru luna noiembrie, conform unui comunicat transmis de conducerea UniTBv.

Facilitatea a fost aprobată de conducerea universităţii, ca o măsură suplimentară pentru reducerea riscului de îmbolnăvire cu virusul SARS-COV-2 în rândul studenţilor, scrie bizbrasov.ro

“Astfel, studenţii vaccinaţi cu cel puţin o doză până în data de 1 octombrie şi care fac dovada vaccinării nu vor plăti taxa de cămin pentru luna noiembrie. La fel ca şi în anul universitar anterior, cazarea în căminele universităţii se va face la capacitate restrânsă – maximum trei persoane în cameră, astfel încât să se respecte normele impuse de autorităţile sanitare”, a precizat sursa citată.

Pentru anul universitar 2021-2022, în cele 13 cămine ale Universităţii vor fi cazaţi aproximativ 3.300 de studenţi, la care se adaugă circa 300 de studenţi internaţionali, însă în cazul acestora din urmă, este obligatoriu ca la cazare să prezinte un certificat de vaccinare sau un test PCR negativ, cu rezultat obţinut în ultimele 72 de ore anterior cazării.

Cora Dumitrescu