28.9 C
București
luni, 15 aprilie 2024 - 16:15
No menu items!

O învățătoare a legat, cu bandă scotch de scaun, un băiat în timpul cursurilor

spot_img

Un băiețel de 8 ani de la Liceul cu Program Sportiv Bistrița a fost legat de scaun cu bandă scotch de către învățătoare. Potrivit mamei copilului, cadrul didactic ar fi tras de urechi mai mulți copii din clasă. 

Vineri, un băiețel de 8 ani, care învață în clasa a II-a, la Liceul cu Program Sportiv Bistrița ar fi fost legat de scaun cu bandă scotch chiar de către învățătoarea de la clasă. De asemenea, potrivit mamei copilului, băiețelul ar fi fost tras și de urechi în aceeași zi.

„Vineri am dus băiețelul la școală, iar la 12:00 am mers după el și l-am așteptat la poartă. Avea urechile roșii și umflate și mi-a spus că l-a tras de urechi învățătoarea. Am mers să vorbesc cu învățătoarea și mi-a spus că s-a enervat după ce băiețelul a aruncat cu o bucățică de plastilină după o colegă. Acasă mi-a spus că l-a legat cu bandă scotch de scaun, pentru că se tot ridica în picioare”, a povestit mama copilului , pentru Bistrițeanul.ro

Potrivit mamei copilului, învățătoarea ar fi recunoscut în fața sa cele întâmplate, deși ulterior, în fața directorului unității de învățământ n-ar mai fi recunoscut. Elevul în cauză ar avea și tulburare de deficit de atenție și hiperactivitate (ADHD), fiind puțin mai greu de gestionat.

Acesta n-ar fi însă singurul incident de acest fel. Încă un părinte care are copilul în aceeași clasă a confirmat faptul că învățătoarea a mai tras și alți copii de urechi în luna septembrie de când a preluat clasa.

Incidentul a ajuns și la Inspectoratul Școlar Județean, care anunță că învățătoarea nu va mai intra la clasă până nu se lămurește situația. Conform inspectorului școlar general Cristian Nicula, învățătoarea nu este una debutantă, fiind în sistem de peste un deceniu. Învățătoarea respectivă ar fi obținut a doua cea mai mare medie din județ la examenul de titularizare anul acesta, iar acum 3 ani a obținut cea mai mare medie.

„Doamna va fi în concediu fără plată până se stabilește exact ce a fost acolo. O să vină un înlocuitor,, , a precizat inspectoratul școlar.

 

Amalia Capră