14.6 C
București
miercuri, 27 octombrie 2021 - 16:30

O instanță din Brazilia a blocat aplicația WhatsApp. Ce spune Mark Zuckerberg

spot_img

Mark Zuckerberg a anunțat pe contul său de Facebook că un judecător din Brazilia a decis să blocheze aplicatia WhatsApp pentru peste 100 de milioane de oameni, care o foloseau în aceasă țară.

“Facem tot ce putem pentru a debloca aplicația. Până atunci însă, Messenger-ul Facebook este activ și îl puteți folosi pentru comunicare. Este o zi tristă pentru Brazilia. Până azi (joi – n.r.), a fost un aliat puternic pentru creșterea internetului în zonă. Brazilienii se numără printre persoanele pasionate să-și expună punctul de vedere în mediul online”, a scris fondatorul Facebook pe contul său.

„Sunt extrem de surprins că efortul nostru de a proteja datele personale ale oamenilor a putut să ducă la o decizie atât de extremă a unui singur judecător. El a decis să pedepsească fiecare om din Brazilia care folosește WhatsApp. Sperăm ca restul judecătorilor din țară să decidă deblocarea aplicației”, a continuat Zuckerberg.

„Dacă ești brazilian, te rog să-ți faci vocea auzită și să-ți convingi autoritățile să țină cont de dorința poporului”, și-a încheiat Mark Zuckerberg mesajul.

Potrivit Reuters, măsura este una temporară, pentru 48 de ore. Instanța a dat această decizie în contextul unei ample investigații care vizează o grupare de traficanți de droguri, care foloseau WhatsApp pentru a comunica, relatează Reuters.

foto: reuters