3 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 2:02
No menu items!

O înregistrare cu Cioacă dintr-o benzinărie, din noaptea dispariţiei Elodiei, prezentată la Curtea de Apel Piteşti

spot_img

Cioaca_SZ

O înregistrare cu Cristian Cioacă surprins de camerele de supraveghere dintr-o benzinărie, în noaptea de 29 spre 30 august 2007, noaptea dispariției Elodiei Ghinescu, a fost prezentată la Curtea de Apel Piteşti, unde se judecă apelul în procesul în care fostul polițist a fost condamnat la 22 de ani de închisoare pentru uciderea soției sale. Cioacă apare în înregistrare îmbrăcat cu o cămaşă de polițist cu mânecă scurtă, deşi el declarase în anchetă că în noaptea respectivă purtase o cămaşă cu mânecă lungă.

Cristian Cioacă a fost întrebat de judecători dacă se recunoaşte în imaginile respective, acesta confirmând acest lucru. În plus, întrebat dacă maşina care apare în înregistrare este a lui, Cioacă a răspuns: “Maşina este a mea, asta pot să spun sigur. Dacă era maşina mea, înseamnă că probabil eram eu”.

În imaginile respective, Cristian Cioacă apare îmbrăcat într-o cămaşă de poliţist cu mânecă scurtă, un asemenea obiect de vestimentaţie fiind găsit şi în râpa unde poliţiştii şi procurorii au făcut cercetări, descoperind şi alte obiecte care duceau la concluzia comiterii unei crime. Iniţial, Cioacă susţinuse în anchetă că în seara presupusei crime, respectiv 29 august 2007, fusese îmbrăcat cu o cămaşă de poliţist cu mânecă lungă.

Întrebat la ieşirea de la Curtea de Apel Piteşti despre aceste inadvertenţe, fostul poliţist a răspuns: “Şi? Nu v-aţi pus întrebarea că dacă eram cu mânecă lungă se găsea cu mânecă lungă?”

Imaginile respective au fost vizionate de către instanţă la cererea avocatei lui Cristian Cioacă, Maria Vasii.

La rândul ei, avocata familiei Ghinescu, Crina Radu, a spus că fostul poliţist “s-a schimbat la faţă când s-a văzut în mânecă scurtă” şi că iniţial nu a vrut să admită că el este în imagini, însă în final a confirmat că este “într-adevăr” el.

“Referitor la vizionarea video vreau să spun că inculpatul Cristian Cioacă s-a schimbat la faţă când s-a văzut în mânecă scurtă, iar prima reacţie a lui, când doamna magistrat a întrebat dacă el era în acel autoturism şi este în cămaşă cu mânecă scurtă, dumnealui a declarat că nu ştie dacă este, că maşina sigur e maşina dumnealui, dar că nu ştie dacă este dânsul. A mai văzut câteva imagini, a revenit asupra poziţiei pe care a avut-o şi a afirmat că este într-adevăr dumnealui. Iniţial, în anchetă, dumnealui a declarat că în acel moment era într-o cămaşă cu mânecă lungă sau avea o jachetă cu mânecă lungă pentru că în Braşov serile de la sfârşitul lunii august sunt foarte răcoroase”, a spus Crina Radu.

Totodată, miercuri, la Curtea de Apel Piteşti, au fost prezentate două preşuri de baie menţionate de procurori în rechizitoriu. Coletele în care erau covoraşele au fost desfăcute în faţa judecătorilor şi a părţilor prezente, unul dintre preşuri fiind într-un ambalaj rupt şi fără sigiliu, iar al doilea într-un plic care avea urme de sigiliu şi care a fost desfăcut şi relipit.

În faţa instanţei de fond, Cristian Cioacă a spus despre primul covoraş de baie că îl vede pentru prima dată şi nu îl recunoaşte, iar despre celălalt a admis că probabil a avut unul asemănător, fără a confirma că i-ar fi aparţinut.

Următorul termen de judecată a fost stabilit pentru 1 noiembrie.

Cristian Cioacă a fost arestat preventiv pe 5 decembrie 2012, fiind dus în arestul Poliţiei Bucureşti şi transferat la Penitenciarul Colibaşi pe 30 ianuarie, fiind trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru omor calificat şi profanare de morminte. El este acuzat că şi-a ucis soţia, pe avocata Elodia Ghinescu, în august 2007.

Cristian Cioacă a fost condamnat de Tribunalul Argeş, pe 2 iulie, la 21 de ani de închisoare pentru omor calificat şi la doi ani de închisoare pentru profanare de morminte, urmând să execute 22 de ani de detenţie.

R.D.