11.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024 - 12:16
No menu items!

Închisoare păzită de gâște: „Am renunțat la haita de câini. Noaptea este foarte liniște”

spot_img

O închisoare din statul Santa Catarina din Brazilia este supravegheată de un stol de gâște. Imagini devenite virale pe reţelele de socializare arată cum acestea patrulează în perimetrul închisorii.

De obicei, personalitățile publice, în special șefii de stat, mențin un nivel de confidențialitate din motive de securitate și pentru a gestiona eficient comunicarea.

Gâștele patrulează între gardul interior al închisorii și zidul principal exterior al clădirii, pe un spațiu verde. Personalul spune că vigilența gâștelor le face să fie niște animale de pază excelente, chiar mai bune decât câinii, potrivit surei.

„Avem supraveghere electronică, personal pentru supraveghere și, în cele din urmă, gâștele care au înlocuit câinii”, a transmis directorul închisorii, Marcos Roberto de Souza.

Stolul de gâște este condus de gâscanul Piu-Piu. Când ofițerii îi strigă numele, el emite un sunet distinctiv, relatează Mediafax. Souza a declarat că îngrijirea stolului de gâște este mai accesibilă decât creșterea câinilor și că locația liniștită a închisorii face ca aceasta să fie o variantă interesantă pentru instituția pe care o conduce.

„Noaptea este foarte liniște. Chiar și în timpul zilei, după cum puteți vedea, este un loc foarte liniștit, iar noaptea și mai liniște… Spațiul favorizează acest tip de securitate în ceea ce privește gâștele”, a declarat Souza pentru sursa citată.

D.Constantin