5.6 C
București
joi, 28 octombrie 2021 - 6:56

O importantă lege a justiției, adoptată în Parlament. Iohannis, obligat să o promulge

spot_img

Senatul a adoptat, miercuri, în procedură de urgenţă, proiectul de lege privind organizarea judiciară, în forma inițială, prin care se înfiinţează o secţie specială pentru investigarea faptelor comisiei de magistraţi.

Senatul a adoptat Legea 304/2004 privind organizarea judiciară, respingând cererea de reexaminare trimisă de președintele României către Parlamnent, cu 79 de voturi „pentru” şi 33 de voturi „împotrivă”. Senatul a fost for decizional pentru această propunere legislativă, inițiativa urmând să se întoarcă nemodificată la preşedintele Klaus Iohannis pentru promulgare.

Senatorul USR, George-Edward Dircă, a venit cu mai multe amendamente pentru proiectul de lege, însă toate au fost respinse în plen. Senatoarea PNL, Alina Gorghiu a susţinut că nu înţelege graba cu care s-a introdus pe ordinea de zi.

Camera Deputaţilor a adoptat, luni, proiectul de lege care modifică Legea 304/2004 privind organizarea judiciară, în forma inițială, respingând astfel cererea președintelui Klaus Iohannis de reexaminare a inițiativei legislative. Deputații au adoptat proiectul de lege cu 177 voturi „pentru” și 74 „împotrivă”. Opoziţia s-a împotrivit adoptării, solicitând retrimiterea la comisie, însă cererea a fost respinsă.

Valeriu Motoc