18.9 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 18:55

O glumă proastă a pus pe jar mai multe echipe salvamont, jandarmi montani și un elicopter SMURD

spot_img

Un bărbat a anunţat la numărul de urgenţă 112 că prietenul lui a fost muşcat de un urs şi este în stare gravă

smurd

Mai multe echipe formate din jandarmi montani, salvamontişti şi pădurari din judeţul Hunedoara au pornit, duminică după-amiază, în căutarea unei persoane care ar fi fost atacată de un urs în Munţii Orăştiei, autorităţile fiind alertate printr-un apel la 112. Alerta s-a dovedit a fi falsă.

Şeful Serviciului Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean, a precizat că, după ce echipele de salvamontişti, jandarmi şi pădurari au căutat în toată zona şi s-au întâlnit cu colegii lor din Alba, care porniseră din partea cealaltă a Munţilor Orăştiei, au ajuns la concluzia că este vorba despre o alarmă falsă şi se întorc către Deva.

De asemenea, elicopterul SMURD aflat în zonă s-a întors la bază.

Anterior, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Hunedoara, Lucian Stoichiţoiu, declara, potrivit MEDIAFAX, că echipe formate din jandarmi montani, salvamontişti şi pădurari porniseră, duminică după-amiază, spre Vârful Steaua din Munţii Orăştiei, după ce la 112 s-a primit un apel prin care o persoană a anunţat că un om a fost atacat de un urs în zona respectivă.

R.D.