17.6 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 13:41

O firmă din Marea Britanie vinde produse cât mai ieftin pentru a ajuta nevoiaşii

spot_img

 

Charlotte Danks, în vârstă de 20 de ani, a înfiinţat un magazin unde vinde produse care nu sunt în conformitate cu standardele supermaketurilor din Marea Britanie.

Firma se numeşte Bargain Brand Food şi oferă nevoiaşilor o alternativă. Majoritatea stocului este reprezentat de produse provenite din lanţuri majore de magazine care aleg să nu le comercializeze din cauza unor defecte de fabricaţie, precum ambalaje deteriorate sau etichete incorecte.

Produsele din magazinul doamnei Danks, adică orice de la carne, lactate, conserve şi până la vopsea de păr sunt la sfârşitul datei până la care ar trebui vândute, însă nu sunt expirate.

Majoritatea preţurilor nu sare de 25p (0.35 EUR), iar cel mai scump lucru este o găleată de doi litri de pudră de curry, la 2.5 lire.

Magazinul a avut un succes atât de mare încât doamna Danks plănuieşte să deschidă încă două în alte oraşe.

,,Majoritatea lucrurilor pe care le vând au trecut de data pentru vânzare, însă sunt încă bune. Le cumpăr şi le vând, altfel ar ajunge la groapa de gunoi. Încercăm să vindem cât mai ieftin deoarece foarte mulţi oameni din cartier nu au prea mulţi bani şi nu s-ar descurca altfel, deci le ţin la un preţ cât mai mic pentru ca toată lumea să şi le permită. Vreau să ajut oamenii din comunitate, oameni care nu mai lucrează, astfel încât să aibă ce să pună pe masă”, a declarat Charlotte Danks

Octavian Cătuşanu