17.6 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 12:02

O firmă urmărită penal va deszăpezi din nou drumuri naționale cu 2 milioane de euro

spot_img

Deszăpezirea drumurilor naționale din județele Bacău și Galați, care prezintă cel mai mare pericol de înzăpezire, costă aproximativ 5,5 milioane de euro

Deszapezire

Compania Națională de Autostrăzi, prin Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași a atribuit un contract pentru întreținerea curentă pe timp de iarnă, 2014-2015, a drumurilor administrate de Secțiile de Drumuri Naționale Bacău și Galați, în valoare de aproximativ 24,1 milioane de lei, unei firme urmărite penal, alături de patronul ei.

Drumurile din județul Bacău vor fi deszăpezite de firma Florconstruct, condusă și patronată de Vasile Florea, pentru 2,2 milioane de euro. Lucrările de întreținere a drumurilor naționale din cele două județe vor consta în curățarea de zăpadă a autostrăzii, furnizarea de materiale antiderapante, servicii de igienizare și diverse lucrări de plombare. Conform caietului de sarcini și anexelor pentru fiecare lot, valoarea estimată fără TVA este de aproximativ 12 milioane de lei. „Și autostrada București-Constanța prezintă pericol de înzăpezire. Am cerut utilizarea clorurii de calciu pentru combaterea poleiului și zăpezii deoarece produce o reacție după 15-20 de minute. Sarea nu este eficientă sub minus șapte grade”, ne-au declarat surse din cadrul CNADNR.

Florconstruct_obiectivdesuceava.ro
Foto: obiectivdesuceava.ro

Întreținerea curentă pe timp de iarnă, 2014-2015, a drumurlor naționale din județele Bacău și Galați este de 163 de zile începând de la data atribuirii contractului. Ofertanții sunt obligați să dețină freze, lame, încărcătoare frontale, și alte asemenea utilaje multifuncționale.

Vasile Florea_ziarulevenimentul.ro
Vasile Florea/foto:ziarulevenimentul.ro

Vasile Florea este la un pas de a fi trimis în judecată. Potrivit site-ului vremeanoua.ro, afaceristul este cercetat de procurorii DNA Suceava în dosarul care priveşte asfaltările de pe bulevardul principal al municipiului. Vasile Florea este urmărit penal pentru două infracţiuni: evaziune fiscală şi  folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false ori incomplete ce au avut ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Comunităţii Europene. În acelaşi dosar mai este cercetat şi Vasilică Puşcaşu, omul care a stat în spatele acestei afaceri ilegale. Puşcaşu, acum aflat în puşcăriile din Austria,  controla la acea vreme Kamer Build Company, firmă care s-a ocupat cu asfaltarea unei porţiuni din şoseaua care vine dinspre Fălticeni şi merge către Botoşani.