14.6 C
București
marți, 3 octombrie 2023 - 4:49
No menu items!

O firmă din Piatra Neamț a dat lovitura. Va păzi antenele Radiocom pentru 6 milioane de euro

spot_img

Societatea Națională de Radiocomunicații, coordonată de Ministerul pentru Societatea Informațională, umple conturile unei firme de pază din Piatra Neamț cu aproximativ 6 milioane de euro

Radiocom_Radiocomunicatii

Dacă tot își înnoiește parcul auto cu mașini de peste 20.000 de euro și plătește salarii regești de mii de euro, conducerea Societății Naționale de Radiocomunicații a parafat un contract pentu paza antenelor și clădirilor cu Grup Est Security, firmă apropiată fostului primar Gheorghe Ștefan Pinalti. Firma din Piatra Neamț, va încasa 21,89 milioane de lei, fără TVA, iar contractul este valabil 36 de luni.

Presa a relatat despre firma Grup Est Security că, în ultimii trei ani, s-a lipit de mai multe contracte, de peste 10 milioane euro, pentru paza clădirilor  deținute de anumite instituții ale statului și unități bancare. Anul trecut, Grup Est Security în asociere cu Scorseze a reușit să bată palma cu Administraţia Română a Serviciilor de Trafic Aerian (ROMATSA), serviciile de pază fiind în valoare de aproximativ 400.000 de euro. Tot în 2014, Grup Est Security, conform datelor prezentate de Ministerul Finanțelor, a înregistrat un profit de aproximativ 1,46 milioane de lei. În 2014, firma din Piatra Neamț a câştigat contracte pe bani publici pentru paza unor active deținute de Compania Naţională a Uraniului și Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare. Printre instituţiile păzite şi supravegheate de firma Grup Este Security, se numără CEC Bank, Exim Bank, mai multe unităţi militare din ţară, Transelectrica șiTermoelectrica.

Radiocom este marcă înregistrată a Societăţii Naţionale de Radiocomunicaţii S.A. și este lider de piaţă în domeniul broadcasting-ului şi, în acelaşi timp, unul dintre principalii furnizori de reţele şi servicii de comunicaţii electronice din România.

Ștefan Etveș