1.6 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 11:33
No menu items!

O fi cu ghinion? Doar în luna martie, 13 procurori au plecat de la DNA

spot_img

DNA_sigla 1_SZ

Exodul de la DNA continuă. Încă patru procurori de la DNA pleacă la parchete de pe lângă tribunal, unde salariul este chiar și la jumătatea celui de la structura anticorupție. Pentru ședința viitoare a CSM, pe 31 martie, cap de listă este Emilian Eva de la Iași, cel care, până să ajungă la Iași, i-a trimis în judecată pe George Copos cu Loteria sau pe Dan Voiculescu, în dosarul ICA. Așa că doar în luna martie, numărul celor care au părăsit barca DNA a ajuns la 13. Cameluș Păduraru, care era procuror de ședință, Carmen Bălășoiu, Corina Scăețeanu, plus procurorii din fiecare structură teritorială desființată – Suceava, Iași, Brașov și București.

Șeful ST București, Eugen Stoina a ținut neapărat să plece din DNA. Prima cerere, de transfer la Parchetul General, i-a fost respinsă de CSM, deși unui alt coleg de la ST București,  Dragoș Cojocariu, în aceeași zi, CSM i-a dat aviz. Stoica a făcut acum o a doua cerere de mutare, la Parchetul Curții de Apel București, sperând că are șanse, astfel, să scape de DNA. Eugen Stoina este procurorul care i-a dat NUP fostei șefe a CSM, Oana Hăineală.

Teoretic, DNA a restructurat câteva structuri teritoriale, unde nu erau rezultate. Procurorii rămași ar fi trebuit să fie redistribuiți la alte structuri ale DNA, deoarece sunt posturi libere, în continuare. Numai că, în mod ciudat, oamenii pleacă din DNA, de la salarii mai mari la salarii mai mici. Pe de altă parte, DNA trebuie să angajeze alți procurori, care vin însă din structurile de parchete locale, fără experiența dosarelor grele de la București.

Marilena Nedelcu