19.2 C
București
sâmbătă, 28 mai 2022 - 22:35
No menu items!

O fetiță de 10 ani din Iași a ajuns la spital cu o mână ruptă și leziuni craniene după ce a fost lovită de tată

spot_img

copil spital

O fetiță de 10 ani din Iași a ajuns la spital cu o mână ruptă și leziuni cranio-cerebrale după ce a fost lovită de tatăl ei, relatează Mediafax.

Incidentul a avut loc sâmbătă seară, când cei doi părinţi ai fetiţei, Georgel Baciu, în vârstă de 57 de ani, şi Angela Vieriu, de 46 de ani, care locuiesc în zona Bularga din Iaşi, s-au certat, iar la un moment dat bărbatul a început să o lovească pe femeie, sub privirile copilului.

Se pare că fetița a încercat să intervină și să îl oprească pe bărbat, însă a fost și ea lovită.

În urma loviturilor primite, fetiţa a suferit leziuni cranio-cerebrale, iar o mână i-a fost ruptă.

Copila a fost transportată la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iaşi, după ce mama acesteia ar fi apelat la ambulanţă.

Medicii i-au pus fetiţei mâna în ghips, iar în cursul zilei de duminică femeia a decis să o externeze pe minoră din spital, sub propria semnătură, fiind convinsă de către concubin să facă acest lucru.

Mai mult, mama fetiţei le-a spus medicilor că aceasta a căzut pe scări şi şi-a rupt mâna, iar în timpul căzăturii s-ar fi lovit şi la cap.

Poliţiştii şi reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Iaşi au declanşat anchete în acest caz.

„Situaţia este cercetată, iar în funcţie de rezultate se vor dispune măsurile legale“, a declarat subinspectorul Alexandru Chelaru, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Iaşi.

Lucian Mera