15 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 14:04
No menu items!

O femeie povestește cum a fost internată cu forța în spital, fără a avea simptome

spot_img

O femeie din Mureș a povestit pentru o publicație locală cum a fost testată de coronavirus la serviciu, internată cu forța și ținută în spital două săptămâni deși nu avea simptome.

În spital, femeia spune că nu a primit tratamentul trecut în fișa medicală și că după ce s-a externat s-a testat de anticorpi și….surpriză, nu îi are, pentru că nu a avut niciodată coronavirus, deși a fost internată cu forța.

“Eram 22 de femei, care foloseam două toalete și două dușuri. Nu am avut niciun simptom de COVID19, în toată perioada în care am stat în spital. Dar eram în același loc cu bolnave internate de 5-6 săptămâni, pe care le auzeam tușind și care chiar se aflau într-o suferință reală. Ne întrebau în fiecare zi dacă nu ne doare nimic, dacă nu au apărut simptome. De fiecare dată răspundeam negativ și atunci ne întrebau, mai în glumă, mai în serios, ce căutăm acolo”.

Ne-au aruncat dosarul medical de la etajul 1, pe geam. Abia când am ajuns acasă am realizat că nu am primit medicația care era trecută în fișa de observație. Am avut diaree vreme de mai multe zile, iar pe foaia de observație scrie că am primit în fiecare zi probiotic. De fapt, am primit un singur plic, timp de o săptămână. În fișa unei colege scrie că a primit medicamente pentru tensiune, dar nu i s-a dat nici măcar o pastilă”, a declarat femeia, pentru mures.ro.

Puterea psihică pe care au încercat să și-o inducă le-a ajutat să treacă și peste condițiile în care au fost tratate: “ni se lua tensiunea cu același tensiometru cu al bolnavelor simptomatice. De fiecare dată, ne dezinfectam singure pe mâini cu dezifectantul pe care ni l-am adus de acasă”.

Așa au trăit la Pneumologie vreme de aproape o săptămână, fără vreun simptom asociat coronavirusului.

În a șasea zi, dimineața, li s-a făcut al doilea test, care a fost negativ. Aveau să afle vestea în cursul aceleiași seri, deși erau convinse că nu avea cum să iasă altfel.

După încă 24 de ore li s-a repetat testul, care și acesta a ieșit negativ, după care au fost externate.

“Ne-au aruncat dosarul medical de la etajul 1, pe geam. Abia când am ajuns acasă am realizat că nu am primit medicația care era trecută în fișa de observație. Am avut diaree vreme de mai multe zile, iar pe foaia de observație scrie că am primit în fiecare zi probiotic. De fapt, am primit un singur plic, timp de o săptămână. În fișa unei colege scrie că a primit medicamente pentru tensiune, dar nu i s-a dat nici măcar o pastilă.”

Diagnosticul de externare este formulat ca pneumonie interstițială în resorbție.

Femeia nu știe dacă va da sau nu în judecată statul român. Cere doar atât: să i se trimită pe email radiografia pulmonară, din care să rezulte acest diagnostic. Pentru că ea știe că, în toată această perioadă, nu a tușit nici măcar o data și că nu mai fost răcită de cel puțin un an.

Și-a făcut și testul serologic, care identifică expunerea persoanelor la virusul SARS-CoV-2. Rezultatul este negativ. Nu a avut niciodată coronavirus!

Mai are o dilemă: de ce recoltările pentru prima probă, care a determinat-o pozitiv COVID19, au fost  superficiale, în aer liber, în condițiile în care probele pentru testele care i s-au luat în spital au fost cu totul altfel: “ai senzația că acele bețigașe de recoltare îți ajung în creier și până în stomac”. La primul test, care le-a trimis nonșalanță în spital, n-au simțit nimic. Și, mai mult decât atât, n-au fost anunțate înainte să nu bea apă sau să nu spele pe dinți, așa cum li s-a spus în spital, pentru testele care au ieșit negative.